Vuurwerkangst?

Omdat het binnenkort weer oud & nieuw is willen wij u en uw dier uitnodigen voor een vuurwerkangst-consult. Bij dit consult zullen wij uitleg geven over de mogelijke middelen die uw dier kunnen helpen de nieuwjaarsnacht door te komen. Daarnaast controleren we tijdens dit consult of uw dier gezond is. Soms is het nodig dat al 4-6 weken voor oud en nieuw wordt begonnen met de medicatie, vandaar dat wij u adviseren uiterlijk begin december langs te komen.

Voordat de hond of kat medicatie tegen vuurwerkangst meekrijgt, dient het dier hier op controle te komen. Hierbij wordt een algemene anamnese en klinisch onderzoek verricht met speciale aandacht naar schildklier-, nier-, lever- en hartfunctie.

Heeft uw dier al eerder medicatie mee gehad?  Neem dan contact op tijdens het telefonisch spreekuur voor een herhalings-  recept.  Elke werkdag tussen 08:45 -09:00 en van 13:30 – 14:00.

Tips voor de eigenaar:                                             W64_pasted_1

 Hond:

Omgeving: Rustige, vertrouwde maar beperkte omgeving, radio/TV zachtjes aan, gordijnen dicht, eventueel verstopplaatsen creëren. Spullen met de geur van de eigenaar in de buurt.

DAP® verdamper liefst al 2 weken van tevoren gaan gebruiken.

Gedrag: Troost of straf de hond niet bij angstig gedrag, negeren is het beste. Indien de eigenaar er tijdig bij is kan ook gedragstherapie worden overwogen. Hiervoor zijn speciale CD’s in de handel.

Kat:

Omgeving: Rustige, vertrouwde maar beperkte omgeving, radio/TV zachtjes aan, gordijnen dicht, eventueel verstopplaatsen creeeren. Spullen met de geur van de eigenaar in de buurt. Ook eten, drinken en kattenbak in deze zelfde ruimte neerzetten.

Feliway® verdamper liefst al 2 weken van tevoren gaan gebruiken.

Gedrag: Troost of straf het dier niet bij angstig gedrag, negeren is het beste.

Lees ook:

Comments are closed.