Assistentes

Hoofd Paraveterinair en Veterinair praktijkmanager Patricia van der Zwan

Patricia werkt sinds 2005 bij de Eland. Ze heeft een hondje genaamd Lizzy , die je vaak bij de balie zal zien rondlopen. In september 2021 is ze begonnen aan de opleiding veterinair praktijkmanager. Patricia is ook parasieten-consulent, praktijkopleider en draait paraveterinair spreekuur. Ook is Patricia Erkend gecertificeerd Assessor voor Yuverta voor de opleiding paraveterinair dierenarts assistente en dierverzorging niveau 4.

Paraveterinair Mandy Kohtz

Mandy Kohtz werkt sinds januari 2021 bij de Eland. Ze is sinds september 2020 afgestudeerd Paraveterinair. Thuis heeft ze 2 katten, Puk en Bink. Mandy is ook parasieten-consulent, is praktijkopleider voor de stagiaires paraveterinair dierenartsassistente en draait paraveterinair spreekuur.

Praktijkhond Lizzy

Lizzy versterkt het team sinds oktober 2021. Ze is vaak op de stoel achter de balie te vinden.

Sinds kort zijn wij begonnen met ons paraveterinair spreekuur.

Wat is nou het verschil tussen een paraveterinair assistente en een dierenartsassistente?

Een paraveterinair assistente  heeft een erkende opleiding gedaan. Hierdoor mag een paraveterinair  medische vragen beantwoorden, wondcontroles en hechtingen verwijderen, injecties toedienen, bloed afnemen, bloedrukmetingen uitvoeren, gebitsreiniging uitvoeren, voeren en verzorgen van aanwezige dieren, Desinfecteren en reinigen van operatieruimten en materialen, uitleg geven over door de dierenarts voorgeschreven medicatie, laboratorium onderzoek verrichten, assisteren in de spreekkamer en operatiekamer, op aanwijzing van een dierenarts dieren onderzoeken, nagels knippen, dieren scheren en paraveterinair spreekuur draaien.

Een paraveterinair is hier wettelijk bevoegd voor en ook ingeschreven in het diergeneeskundig register. Een paraveterinair mag geen diagnoses stellen en ook geen operaties uitvoeren. Tijdens ons paraveterinair spreekuur is er altijd een dierenarts aanwezig in het pand, zodat er altijd bij twijfel overlegd kan worden met de dierenarts.

Een  dierenartsassistente mag de telefoon beantwoorden en afspraken inplannen, maar geen medische handelingen uitvoeren en geen medische vragen beantwoorden. Ook zal de assistente met het maken van medische afspraken vaak moeten overleggen met de dierenarts wanneer deze ingepland mogen worden. Hier is een assistente niet wettelijk bevoegd voor en is ook niet ingeschreven in het diergeneeskundig register.

Onze paraveterinair assistentes Patricia en Mandy hebben een erkend diploma en zijn ingeschreven in het diergeneeskundig register. Beide volgen meerdere bijscholingen en cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook zijn ze beide parasieten-consulent  en kunnen ze u adviseren voor een passend advies voor uw huisdier.