avondklok en veterinaire zorg voor uw huisdier

Wij krijgen afgelopen dagen veel vragen over de avond klok en in de avond met een ziek dier naar de dierarts toe gaan.

In de loop van deze week zal het kabinet een besluit nemen over het instellen van een avondklok in de strijd tegen het coronavirus.

Het is belangrijk dat de essentiële zorg voor dieren doorgang kan vinden. Dierenartsen zijn opgenomen in de lijst van uitgezonderde contactberoepen en kunnen daarom openblijven. Ook de dierenambulance blijft aan het werk. Dat betekent dat diereigenaren indien nodig gewoon naar de dierenarts kunnen komen.

Er is nog niet bekend op welke manier diereigenaren zich tijdens de avondklok kunnen legitimeren. Het meest waarschijnlijk is dat de overheid een generieke ‘eigen verklaring’ zal opstellen, die mensen kunnen downloaden en invullen wanneer zij tijdens de uren waarin de avondklok geldt naar de dierenarts toe moeten. 

Wij hebben onze openingstijden aangepast zodat alleen de hoogst noodzakelijke medische behandelingen tijdens de avondklok gedaan worden. Voor niet noodzakelijke medische behandelingen kunt u overdag gewoon terecht.

Wilt u meer weten over de regels voor huisdieren tijdens deze covid periode? Kijk dan voor het laatste nieuws op :

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/dieren/huisdieren

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/01/20/lockdown-verder-aangescherpt-vanwege-zorgen-om-nieuwe-virusvarianten

Lees ook:

Comments are closed.