Ontwormen en ontvlooien van uw huisdier

Ontvlooien

Katten

Menig kitten brengt vlooitjes mee uit het nest, maar ook volwassen katten (zowel binnen als buitendieren) kunnen een vlooienbesmetting meebrengen. Een groot deel van deze vlooienbesmetting zit niet op de kat maar in de leefomgeving van de kat. In deze omgeving zitten de larven, eitjes en poppen. Uit deze omgeving kan de kat zichzelf herbesmetten en daarom kan het lastig zijn om een vlooienplaag goed onder controle te krijgen. Er zijn veel verschillende middelen tegen vlooien op de markt. Belangrijke dingen om te overwegen zijn is hoe u het product wilt toedienen (pipet in de nek, een band om de nek of een pil) en of het gewenst is dat het product naast vlooien ook teken aanpakt. Bij een heftige vlooienplaag is het verstandig ook de omgeving aan te pakken. Ook de andere dieren (katten, honden én konijnen) in huis zullen ontvlooit moeten worden voor een effectieve aanpak van het probleem. Aan de balie kunt u van de assistentes een ontvlooi advies op maat voor uw kat krijgen.

 

Honden

Pups kunnen vlooitjes meenemen uit het nest, maar ook volwassen honden kunnen een vlooienbesmetting meebrengen. Een groot deel van deze vlooienbesmetting zit niet op de hond maar in de leefomgeving van de hond. In deze omgeving zitten de larven, eitjes en poppen. Uit deze omgeving kan de hond zichzelf herbesmetten en daarom kan het lastig zijn om een vlooienplaag goed aan te pakken. Er zijn veel verschillende middelen tegen vlooien op de markt. Belangrijke factoren om te overwegen zijn is hoe u het product wilt toedienen (pipet in de nek, een band om de nek of een pil) en of het gewenst is dat het product naast vlooien ook teken aanpakt. Bij een heftige vlooienplaag is het verstandig ook de omgeving aan te pakken. Ook de andere dieren (katten, honden én konijnen) in huis zullen ontvlooit moeten worden voor een effectieve aanpak van het probleem. Aan de balie kunt u van de assistentes een ontvlooi advies op maat voor uw hond krijgen.

 

Ontwormen

Katten

Kittens worden voor het eerst besmet door wormen via de moedermelk. Het advies is om kittens te ontwormen op 3, 5, 7 en 9 weken en daarna elke maand tot ze een half jaar oud zijn. De jonge katten kunnen daarna volgens het ontwormschema van volwassen katten worden ontwormd. Voor binnenkatten geldt het advies ze 2 keer per jaar te ontwormen en voor buitenkatten 4 keer per jaar. In sommige situaties, bijvoorbeeld bij het voeren van rauw vlees of een reis naar het buitenland dient het ontwormschema en/of het middel waarmee ontwormt wordt te worden aangepast. Aan de balie kunt u van de assistentes een ontwormadvies krijgen aangepast voor uw hond.

 

Honden

Pups worden in de baarmoeder al besmet met wormen van de moeder, na de geboorte krijgen ze ook via de moedermelk wormen mee. Daarom is het advies om pups vaak te ontwormen, namelijk op 2, 4, 6 en 8 weken. Daarna elke maand tot een half jaar leeftijd. Vanaf deze leeftijd kunnen de jonge honden worden ontwormd zoals volwassen honden, namelijk vier keer per jaar (om de 3 maanden). In sommige situaties, bijvoorbeeld gebruik van de hond voor jacht, het eten van rauw vlees of een reis naar het buitenland dient het ontwormschema en/of het middel waarmee ontwormt wordt te worden aangepast. Aan de balie kunt u van de assistentes een ontwormadvies krijgen aangepast voor uw hond.

Voor de voordelige prijzen en een advies op maat kunt u telefonisch contact opnemen met ons.