paraveterinair spreekuur

Op dit moment hebben wij bij onze paraveterinair assistentes Patricia en Mandy consulten voor de volgende behandelingen:

  • Chippen van uw huisdier
  • Wondcontroles na operaties
  • Nagels knippen
  • Helpen met ingeven van medicatie
  • Bloeddruk metingen
  • Bloedafname bij de diabetes patiënten

Sinds kort zijn wij begonnen met ons paraveterinair spreekuur.

Wat is nou het verschil tussen een paraveterinair assistente en een dierenartsassistente?

Een paraveterinair assistente  heeft een erkende opleiding gedaan. Hierdoor mag een paraveterinair  medische vragen beantwoorden, wondcontroles en hechtingen verwijderen, injecties toedienen, bloed afnemen, bloedrukmetingen uitvoeren, gebitsreiniging uitvoeren, voeren en verzorgen van aanwezige dieren, Desinfecteren en reinigen van operatieruimten en materialen, uitleg geven over door de dierenarts voorgeschreven medicatie, laboratorium onderzoek verrichten, assisteren in de spreekkamer en operatiekamer, op aanwijzing van een dierenarts dieren onderzoeken, nagels knippen, dieren scheren en paraveterinair spreekuur draaien.

Een paraveterinair is hier wettelijk bevoegd voor en ook ingeschreven in het diergeneeskundig register. Een paraveterinair mag geen diagnoses stellen en ook geen operaties uitvoeren. Tijdens ons paraveterinair spreekuur is er altijd een dierenarts aanwezig in het pand, zodat er altijd bij twijfel overlegd kan worden met de dierenarts.

Een  dierenartsassistente mag de telefoon beantwoorden en afspraken inplannen, maar geen medische handelingen uitvoeren en geen medische vragen beantwoorden. Ook zal de assistente met het maken van medische afspraken vaak moeten overleggen met de dierenarts wanneer deze ingepland mogen worden. Hier is een assistente niet wettelijk bevoegd voor en is ook niet ingeschreven in het diergeneeskundig register.

Onze paraveterinair assistentes Patricia en Mandy hebben een erkend diploma en zijn ingeschreven in het diergeneeskundig register. Beide volgen meerdere bijscholingen en cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook zijn ze beide parasieten-consulent  en kunnen ze u adviseren voor een passend advies voor uw huisdier.