kattenziekte uitbraak in Zuid Holland

Wij ontvingen onderstaande bericht van Vereniging KattenZorg Den Haag.

Ons advies is om een kat goed te vaccineren.

 

KATTENZIEKTE UITBRAAK IN ZUID-HOLLAND

Deze dodelijke virusziekte verspreidt zich razendsnel en daarom zien wij ons genoodzaakt u te waarschuwen.
Is uw kat niet of al langere tijd geleden voor het laatst gevaccineerd, dan loopt deze risico.
Kattenziekte verspreidt zich niet alleen via direct contact, maar ook via de lucht, via de omgeving (uw handen, kleding, schoeisel etc), maar ook via vlooien!

Indien een kat niet of onvoldoende gevaccineerd is tegen kattenziekte en het dier komt in aanraking met het virus zal de besmette kat binnen 12 uur overlijden.

Kattenziekte is één van de dodelijkste infectieziektes voor de kat. Doordat veel mensen hun katten vaccineren, komt de ziekte niet zo heel vaak meer voor.

De vaccinatie tegen kattenziekte geeft 2 tot 3 jaar bescherming. Wordt uw kat jaarlijks gevaccineerd, dan krijgt deze om de 2 jaar de vaccinatie tegen kattenziekte.
Alle niet (of onvoldoende) gevaccineerde katten lopen risico bij een uitbraak, ook binnenkatten. Wij raden u aan de entingsstatus van uw kat te checken in het vaccinatieboekje of uw dierenarts te bellen, zodat zij het in de computer kunnen nakijken.

Wanneer uw kat langer dan 2,5 jaar NIET gevaccineerd is tegen kattenziekte is het raadzaam om zo snel mogelijk een entingsafspraak te maken.

Reacties zijn gesloten.