Gratis katten chippen

In 2020 raakten in Nederland 62.499 katten vermist. Bent u ook weleens bang dat uw kat vermist raakt en is hij nog niet gechipt? Doe dit dan gratis in de maand november bij één van de deelnemende Haagse dierenartsen.

Voorwaarden voor deze actie:

  • Alleen voor kattenbezitters uit Den Haag
  • Zolang de voorraad strekt!
  • Actie geldt in november 2021
  • Medisch consult is niet inbegrepen

Als uw kat een chip heeft en geregistreerd is, vergroot het de kans aanzienlijk dat hij weer bij u wordt teruggebracht als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis. Dankzij de chip werden in 2020 ruim 48.000 katten in Nederland weer herenigd met hun baasje. Dat is 77% van het totaal aantal vermiste katten. Van de ongechipte katten werd 22% herenigd met hun baasje.

De Dierenbescherming en gemeente Den Haag slaan de handen ineen en bieden deze gratis chip- en registreeractie voor alle Haagse katteneigenaren aan. De chip kunt u in november laten plaatsen bij één van de deelnemende dierenartsen. Let op: zolang de voorraad strekt!

Hoe werkt het?

Verschillende dierenartsen in Den Haag chippen en registreren uw kat in november 2021 geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, ziet u onderaan deze pagina. U kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken. De dierenartsen houden uiteraard rekening met de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Voor wie en wanneer?

Let op: alleen Haagse katten kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts vraagt u daarom om een ID. De actie loopt van 1 november tot en met 30 november. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij! 

Ook binnenkatten

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatie-vermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Is uw kat al gechipt?

Controleer af en toe of alle gegevens nog kloppen in de databank. Bent u verhuisd of heeft u een nieuw telefoonnummer? Geef dit dan door aan de databank. Gaat u naar de dierenarts? Laat dan meteen even controleren of de chip goed zit en werkt.

Wat als u een kat gevonden heeft?

Als u een kat heeft gevonden kunt u bij ieder dierenasiel en dierenarts de chip uit laten lezen. Op die manier kan de kat weer bij zijn baasje teruggebracht worden.

( bron: https://www.dierenbescherming.nl/chippendenhaag )

Lees ook:

Comments are closed.