Eerste resultaten bekend van de tekenscanner app

Dapp tekenscannere resultaten van de eerste 6 weken:

Uit deze eerste onderzoeksresultaten blijkt dat bijna zestig procent van alle onderzochte teken op honden, en veertig procent van alle teken op katten, besmet is met allerlei ziekteverwekkers. Een groot deel van de onderzochte teken (21 procent van die op katten, en 36 procent van de teken op honden) bevat zelfs ziekteverwekkers die schadelijk kunnen zijn voor mensen, waaronder de bacterie Borrelia burgdorferi die de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

 

Teek afwerende producten:

De bestrijding van teken bij honden en katten met een afwerend product is dus van belang. Je kunt besmetting voorkomen door je hond of kat preventief te beschermen met teken afwerende producten zoals Advantix of Seresto. Wilt u een passend advies? Neem dan contact op met onze assistentes.

Heeft uw huisdier een teek?

Met de nieuwe tekenscanner app kun je de teek gratis laten testen op 36 ziekten. U kunt de tekenscanner app downloaden em de gratis onderzoekskit aanvragen.

Wilt u meer weten hoe dit werkt bekijk dan de tekenscanner video op http://qr.bayer.nl/tekenscanner

De tekenscanner app bied u de volgende informatie:

  • actuele aantal gemelde teken in uw regio
  • de actuele ontwikkeling van de gemelde teken, per week, per maand en tot een jaar terug
  • de mate waarin de onderzochte teken besmet zijn met ziekte verwekkers in uw regio
  • onderzoeksinformatie naar de ziekten in teken

Wanneer u de onderzoekskit hebt aangevraagd levert u ook een bijdrage aan het belangrijke wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht naar de gevolgen van teken. Bent u geïnteresseerd naar de uitkomsten van dit onderzoek? Dan kunt u deze gratis aanvragen.

Reacties zijn gesloten.