Bravecto het nieuwe middel tegen vlooien

Er is een nieuw middel tegen vlooien en teken voor de hond en kat.

bravecto-chew

 

Bravecto® (werkzame stof Fluralaner) is een tablet met een lange werkingsduur tegenvlooien en teken bij de hond. Voor katten is er een Bravecto®  pipet voor in de nek.

Het duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden om een vlooieninfestatie onder controle te krijgen, mits de behandeling op tijd wordt herhaald. Helaas herhalen 8 op de 10 eigenaren de behandeling niet op tijd. Bravecto® verkleint de kans dat een herbehandeling te laat wordt uitgevoerd, omdat het tot 12 weken lang non-stop werkt. Ontpoppende vlooien krijgen gedurende deze tijd geen kans zich voort te planten.

Het voordeel van dit nieuwe middel is dat het een werkingsduur heeft van 3 maanden. Het middel kan ook gebruikt worden bij Collie achtige honden. Het kan gegeven worden bij lacterende en drachtige dieren. Na 12 uur na de toediening zijn alle teken dood en na 8 uur alle vlooien.

Het kan niet gegeven worden bij pups jonger dan 8 weken of honden lichter dan 2 kilo, ook bij  kittens jonger dan 11 weken of katten lichter dan 1,2 kg.

Het nadeel van dit middel is dat de vlooi of teek eerst de hond of kat moet bijten om bij de werkzame stof te komen. Bravecto® is daarom minder/niet geschikt voor honden en katten met een vlooienallergie.

 

Lees ook:

Comments are closed.