besmettelijke hondenziekte door vossen

In Venlo vlakbij de Duitse grens en in België zijn overleden vossen aangetroffen die besmet zijn met hondenziekte. Het gaat om de ziekte van Carré, ook bekend als distemper of gewoon “hondenziekte”.  Dit is een besmettelijke ziekte waaraan niet alleen vossen , maar ook honden kunnen overlijden. Vossen zijn vaak drager van het virus. Doordat er steeds minder gevaccineerd wordt door honden eigenaren , is er steeds meer kans dat honden besmet raken met dit virus.

Niet alleen door vossen kunnen honden besmet raken. Ook door de opkomst van pups uit het buitenland, die in veel gevallen zonder vaccinaties naar Nederland komen is er meer kans op besmetting van hondenziekte.

Wij raden u daarom aan om uw hond via het juiste vaccinatie schema te laten vaccineren. Veel mensen denken, ‘vaccineren is niet nodig, want er is niets aan de hand’. Maar hoe minder mensen hun honden laten vaccineren, hoe groter de kans dat er een ziekte door de honden populatie heen komt.”

Wilt u weten of uw hond goed beschermd is? Neem dan even contact op met één van onze assistentes. Als uw hond hier gevaccineerd is kunnen ze in de computer voor u kijken of de vaccinatie geschiedenis van uw hond up to date is. Anders spreekt ze een tijd af zodat u met uw paspoort even aan de balie langs kunt komen, zodat we kunnen controleren of alle vaccinaties up to date zijn. 

De hondenziekte is niet besmettelijk voor katten of mensen. shepherd-cross-young-dog-pending-adoption_5312678

 

Reacties zijn gesloten.